NIGERIAN ELECTRONIC MEDIA CONTENT EXHIBITION AND AWARDS



Content | Technology | Services

• Content Market • Conferences • Awards

Date:	Location:	
Tuesday 22nd - Thursday 24 th , August, 2023	Radisson Blu Hotel, Ikeja	
1145434, 2023	Lagos - Nigeria	

DAY ONE – Tuesday August 22nd, 2023

Time	Duration	Elements		
8.00-9.00	60 mins	Registrations		
9.00	-	xhibition Starts		
9.00-9.30	30 mins	Coffee/Tea Break		
		pening Ceremony & All Sessions @ Ijakadi Theatre, Radisson Blue Iotel, Ikeja, Lagos, Nigeria.		
9.30-9.35	5 mins	Event Anchor- Patrick Doyle- CEO, Rutherford Doyle Associates.		
9.35-9.45	10 mins	EMCOAN's President Welcome Address – Mrs. Jibe Ologeh		
9.45-10.00	15 mins	- Keynote Address by Special Guest of Honour - His Excellency Rt.Hon. BLDR. Nwifuru Francis Ogbonna – The Executive Governor, Ebonyi State		
10.00- 10.15	10 mins	Special Message By - Abdulkarim Chukkol- Acting Chairman, Economic And Financial Crimes Commission (EFCC)		
10.00- 10.05	5 mins	IEMCEA 2023 Project Director's Opening Speech- Alayande tephen T.		
10.05- 11.00	55 mins	 Goodwill Messages: Mallam Shehu Illelah Director General National Broadcasting Commission (NBC) Dr. Lekan Fadolapo CEO/Registrar Advertising Regulatory Commission of Nigeria (ARCON) Mr. Salihu Abdulhamid Dembos Director General Nigerian Television Authority (NTA) Mr. John Ugbe Chairman Broadcasting Organisation of Nigeria (BON) Abdulkarim Chukkol- Acting Chairman, Economic And Financial Crimes Commission (EFCC) Alhaji Adedayo Thomas- Executive Director/ CEO, National Film And Video Censor Board (NFVCB). Mr. Femi Adelusi - President Media Independent Practitioners Association of Nigeria (MIPAN) 		

		 Adeyinka Oduniyi Independent Television Producers Association of Nigeria (ITPAN) Guy Murray Bruce Chairman- Independent Broadcaster Association of Nigeria (IBAN) Osamede Uwubanwmen President Advertisers Association Of Nigeria (ADVAN) Steve Baba-Eko President Association of Advertising Agencies of Nigeria (AAAN) Emmanuel Ajufo - Outdoor Advertising Association of Nigeria (OAAN) 	
11.00- 11:15		Industry Overview/Central Theme	
	15 mins	Reviving the Traditional Broadcast Media in Nigeria- the role of stakeholders (Content Producers, Broadcast Media and Advertisers)	
		Brief Presentation: High Chief Emeka Ossai (EMCOAN BOT Member)	
11.15- 11.45	30 mins	Content Market/Exhibition/Conference Declared open by the Special Guest(s) of Honour and unveiling the Exhibitors/Exhibition	
11.45- 12.30		Panel Discussion – Industry Leaders Reviving the Traditional Broadcast Media in Nigeria- the role of stakeholders (Content Producers, Broadcast Media and Advertisers) – Current State, Business Module and the future	
	45 mins	 Industry leaders go beyond the headlines to discuss the state of the industry. Television Business model dead in Nigeria? Doing the TV Business in the digital Age Why are the stakeholders groaning with the current situation? Is the Media Agency adverts to Independent Content Producers and Broadcasters sustainable? What business model should the stakeholders be looking at in 2023 to sustain the Industry? 	

		 Are we on the right trajectory or we are retrogressing as an Industry? Moderator: Theophilus Akatugba & Cordelia Okpei Panelists: Dr. Lekan Fadolapo CEO/Registrar Advertising Regulatory Council of Nigeria (ARCON) High Chief Emeka Ossai Actor/Producer MD, Golden Pyramid Productions Nigeria Dozie Okafor MD, PHD Media Nigeria Osamede Uwubanwmen President Advertisers Association Of Nigeria (ADVAN) Nigeria Steve Baba-Eko President Association of Advertising Agencies of Nigeria (AAAN) Guy Murray-Bruce President - Silverbird Group Nigeria Adedoja Allen MD - City FM, Lagos Nigeria Shileola Ibironke MD/CEO, Micromedia Group of 		
12.30-1.00		Companies Featured Session		
	30 mins	Audience Measurement – Usin. g targeted, data-enabled solutions to grow Advertising Spends on Content in Nigeria		
1.00-1.30	30 mins	NEMCEA Refreshment Break		
1.30-2.00	30 mins	Presentation Why Brand Building is Key to Content Creation, Business Growth and Sustainability		
		Speaker: Emeka Okeke Managing Partner & Group Chief Executive Officer MediaFuse-Dentsu International		

		1
2.05-2.50		Panel Discussion Short Comedy Creation – An emerging trend in Africa- Nigeria on showcase
		Panelists
		Dr. Opa Williams Chairman, BOT, EMCOAN MD, Opa Williams Studio
	45 mins	Steve Onu a.k.a YAW Actor/Producer MD, Yaw Naija Entertainment Maryam Apaokagi- Greene a.k.a Taaooma Content Creator/ Brand Influencer
		Dr. Tunji Sotimirin Actor Lecturer Creative Art Department UNILAG
		Omolade Omotayo Kraks TV Online Comedy Channel
		Moderator- Kingsley Omoefe MD, Golden Heritage Limited)
2,55-3,25		Featured Presentation Winning the Zee Way 2.0: how has Zee World conquered the African territory
	30 mins	Speakers Somnath Malakar CEO, Zee Entertainment, Sub-Saharan Africa and Indian Ocean Islands
3.30-4.25		Panel Session
		Developing Fundable Programmes For Radio And TV In The Digital Ecosystem
	45mins	Talking points - TV & Radio Show that sells – Get your Audience talking, listening, watching and engaged
		 Panelists: Adedoja Allen MD – City FM, Lagos Nigeria Steve Onu a.k.a YAW Actor/Producer MD, Yaw Naija Entertainment

	Ayobami Olugbenga- Wyse Content Creator with Top Radio90.9 Performance Expert		
	Longe Omolaja Content Producer MD, Deo Media Ventures Ltd.		
	Hajia Aminah Mohammed MD, Aims Media Company		
	Moderator Chioma Omolaye MD, STEMS Production		
	Featured Session – Creative Nigeria Summit (CNS) on the "Curbing the scourge of Unwholesome practices in the Media Industry- A collective responsibility		
	Lead Speaker - Abdulkarim Chukkol- Acting Chairman, Economic And Financial Crimes Commission (EFCC) – (15 mins)		
	Panel Sessions (40 mins)		
	Panelists-		
 Dr. Lekan Fadolapo CEO/Registrar Adverting Council of Nigeria (ARCON) Mallam Shehu Illelah Director General National Council of Nigeria (ARCON) 			
1 hr.	 Commission (NBC) John Ugbe Chairman, BON CEO Multichoice Nigeria Ltd. Osamede Uwubanwmen President Advertisers Association Of Nigeria (ADVAN) Nigeria 		
	Mr. Femi Adelusi – President Media Independent Practitioners Association of Nigeria (MIPAN)		
	• Steve Baba-Eko President Association of Advertising Agencies of Nigeria (AAAN)		
	• Jibe Ologeh - President Electronic Media Association Of Nigeria (EMCOAN) & MD, R-Wells Group.		
	Mr. Alaba Fadero- Executive Director, mediaReach OMD		
	Moderator – Chinedu Ugwu EMCOAN PRO MD Sablistus Ventures Ltd.		
	1 hr.		

5.30-6.15	45 mins	Panel Session Licensing, Distribution, Co-Production and Collaboration as an essential element in the emerging Africa Content economy Talking Points- Content that can travel Panelists: • Shileola Ibironke MD/CEO, Micromedia Group of Companies • Micheal Nwadibe- Head of Programmes, Silverbird Television	
		 Jibe Ologeh – President, EMCOAN and MD, Rwells Group Dr. Busola Tejumola- Executive Head, Content & West Africa Channels, Multichoice Nigeria Limited Tunde Aina – Chief Operating Officer, Star Times Nigeria Moderator Longe Omolaja MD, Deo Media Ventures 	
6.15-6.30	15 mins	Sponsors/Partners Rendeavous	
6.30-6.35	5 mins	Closing Remarks for Day 1	
6.35		Dinner/Networking with Sponsors/ Stakeholders - Anchored by NEMCEA 2023 Project Director- Alayande Stephen T.	
		EXHIBITION Continues until 19:00	

DAY TWO- Wednesday 23rd, August, 2023

Time	Duration	Elements
08:30-9.00	30 mins	Registrations Continues
9.00-9.30	30 mins	Sponsor's Rendezvous - All Partners and Sponsors on showcase
9:30-10.00	30 mins	Tea Break
10:00- 10:30	30 mins	Featured Presentation Femi Adelusi President, MIPAN MD, Brand Eye Ltd. The future of advertising in the evolving and dynamic media content ecosystem
10.30- 11.15	45 mins	Panel Discussion: Content Production in the digital age – creation, curation and monetization Panelists: Obinna Okerekeocha- Director of Content, Moniepoint Incorporated (Formerly TeamApt Limited) Dr. Adeleye Fabusoro- Creative Entrepreneur MD, Rare Edge Media Limited Desiree Pillay SVP, Content & Marketing, Zee Entertainment, South Africa Agatha Amata Managing Director Inside Out Media Limited Kingsley Omoefe Managing Director Golden Heritage Ltd Moderator- Alayande Stephen T., Managing Director Eagles House Global Resources
11.15- 11.50	45 mins	Industry Update and Analysis

		Presentation
		Obi Asika Creative Entrepreneur Founder & Chairman, Dragon Africa • The changing trend in the media and entertainment eco-systemmaximizing the benefits
12.00- 12.30	30 mins	 Featured Presentation for ADRON Homes- Comfort Ogundele (DPA)- Director, Public Affairs ADRON Homes Asset Acquisition options for media Practitioners as a Sure Retirement goal
		Panel Discussion
12.30-1:15	45 mins	 Content Producers as the voice of change in Nigeria – Telling our compelling stories Africa untold stories to the world Panelists: Mr. Salihu Abdulhamid Dembos Director General Nigerian Television Authority (NTA) Obi Asika Creative Entrepreneur Founder & Chairman, Dragon Africa Ambassador Nneka Moses MD, Goge Africa Worldwide Jaiye Ojo Founder/CEO XLNT Media Limited Franca Aiyetan Director, Broadcast and Monitoring National Broadcasting Commission (NBC) Professor Adepoju Tejumaiye Head of Department Mass Communication University of Lagos Moderator: Joan Mbanefo Ologeh
1:15-1:45	20 mins	Afternoon Break Session

1.50-2.20		Featured Presentation
		How A1 Disruption can change the dynamics in the content creation
	30 mins	economy in Nigeria & Africa.
		Speakers:
		Dr. Adeleye Fabusoro Creative Entrepreneur MD, Rare Edge Limited Nigeria
2.20-3.00		Panel Discussion - NEMCEA Creative Academy (Focus on young content creators/students)
		Content Creation – Understanding what the Audience want-
		Talking Points- Looking at Audience consumption patterns and psychography
		Panelists
	40 mins	 Dr. Adeleye Fabusoro Creative Entrepreneur MD, Rare Edge Limited Nigeria Stephen Ologeh Multidisciplinary Media Practitioner Director, Rwells Group
		 Femi Adewusi President, MIPAN MD, Brand Eye Ltd. Chioma Omolaye MD, Stems Production Ltd
		Adebowale "Debo" Adedayo a.k.a Mr. Macaroni Content Creator Actor
		Obinna Okerekeocha- Director of Content, Moniepoint
		 Incorporated (Formerly TeamApt Limited) Somnath Malakar CEO, Zee Entertainment, Sub-Saharan Africa and Indian Ocean Islands
		Moderator – Seun Akinola Skywalker Talent Manager PR Manager
3.00-3.30	30 mins	
3.35-4.15	40 .	Strategic Closed Door Session With EMCOAN & Selected
	40 mins	Stakeholders e,g NTA, AIT etc.

	1			
		- EMCOAN Leadership		
		- NTA Leadership		
		- AIT Leadership		
4.15-4.45		Special Session featuring EMCOAN/BON/Buyers		
		EMCOAN Content Exchange Forum		
		A Strategic tool for sharing cultural and national value, business expansion and possible co-production/collaboration		
		Speakers:		
	30 mins	High Chief Emeka Ossai Member BOT, EMCOAN MD, Golden		
	50 mms	Pyramid Productions Nigeria		
		Theophilus Akatugba VP, EMCOAN Chief Executive Officer		
		Ovueta Nigeria Limited		
		Dr. Yemisi Bamigbose Executive Secretary, BON		
		Franca Aiyetan Director, Broadcast and Monitoring National		
		Broadcasting Commission (NBC)		
		Moderator – Aminah Muhammad MD, Aims Media Company Ltd.		
4.45-5.15	30 mins	Featured Presentation or any other Sponsored Workshop – TBD		
5.15-5.35		Panel Discussion/Networking 2 - NEMCEA Creative Academy (Focus on		
		young content creators/students)		
	20 mins			
		Networking and meeting the Industry Leaders and registering for the		
		Academy		
5.40-5.45	5 mins	Closing Remarks – Alayande Stephen T. NEMCEA 2023 Project Director		
	Jimis	MD, Eagles House Global Resources		
5.45-6.05	20 mins	Networking sessions and Light Refreshment		
		EXHIBITION ends 19:00 for the Year 2023		
		-		

DAY THREE- Thursday 24th, August, 2023

	Preparation for NEMCEA 2023 "The Awards"		
9:00	Set-up stage / rehearses		
12:0	0 Sound Checks		
2:00	Rehearsals and back up checks		
4:00	Ijakadi Hall closes		
5.00	Guests Arrival		
6.00	Cocktail and Red Carpet @ the Lobby		
6:02	Ijakadi Hall open to the Guests/Guests seated		
C-20	NEMCEA 2023 "The Awards" begins with Live	Broadcast from NT	Ā
6:30	Network, FREE TV (One Music Channel)		